Restauracja

Zhao Junde
Szef kuchni
Zhao Junde jest niezaprzeczalnym mistrzem woka. Od czasu skończenia szkoły kucharskiej przez ponad osiemnaście lat pracował w kuchniach znanych restauracji Pekinu. Przez wiele lat doskonalił swoją sztukę w słynnej ze swojej kaczki po pekińsku restauracji Quan Ju De. Dzisiaj w Warszawie to między innymi dzięki niemu możemy skosztować tradycyjnych dań z prowincji Syczuan, Hunan, Kurczaka "Gongbao", pieczoną i smażoną rybę oraz wiele, wiele innych smakowitości. Zhao nigdy nie zapomina o młodych uczniach, którzy są na początku kariery i chętnie służy im radą.
W wolnych chwilach, których co prawda nie ma zbyt wiele, uprawia jogging lub spędza czas na siłowni. Gdy brakuje sił na uprawianie sportu po ciężkim dniu pracy lubi oglądać mecze piłki nożnej.
Jest też miłośnikiem i znawcą szkockiej whisky.
Guo Jianxin

Mistrz Guo jest mistrzem, który wypieka legendarną specjalność kuchni chińskiej - kaczkę po pekińsku. Sztuki tej uczył się od mistrzów między innymi w najstarszej i najsłynniejszej pekińskiej restauracji Quan Ju De, w której po 27 latach doskonalenia sztuki stał się prawdziwym ekspertem. Kaczkę piekł i tradycyjnie serwował wielu znanym osobistościom z całego świata, którzy odwiedzając Chiny musieli skosztować tego słynnego dania. Będąc kucharzem olimpijczyków w czasie olimpiady w Pekinie Guo doszedł do wniosku, że zawodnicy nie jedno zwycięstwo zawdzięczają właśnie jego kaczce. Dzisiaj to dzięki niemu możemy nad Wisłą poczuć smak, który dotychczas był dostępny jedynie w Chinach.
Guo czuje się świetnie w Polsce, w każdej wolnej chwili próbuje zgłębiać tajemnice języka polskiego. Jak sam powiada, jego zainteresowania są szerokie. Lubi fotografować, słuchać muzyki i śpiewać. Jest zapalonym wędkarzem. Jak czas pozwala chetnie spędza wolne chwile grając w snookera.

Wang Jiujun
Wang od ponad 13 lat lat lepi pierożki, makarony, ciasteczka oraz wiele innych najprzeróżniejszych smakołyków z ciasta. Po szkole kucharskiej doświadczenia nabierał w wielu sławnych restauracjach i hotelach Pekinu - gdzie się urodził i mieszka z rodziną. Jak sam mówi, kucharzem został z powołania. Uwiodło go bogactwo sztuki kulinarnej jego kraju. Dzisiaj małymi cudeńkami z mąki, wody i farszu próbuje oczarować Polaków.
Po pracy słucha muzyki, ogląda filmy, czyta książki, a jak ma siłę uprawia jogging.
Podoba mu się w Polsce przyroda, klimat i mili ludzie
Pan Kele
Pan Kele w kuchni pracuje już od 16 lat. Stroni od ognia i rozgrzanego oleju. Jest za to mistrzem w tworzeniu przekąsek i zimnych dań z mięsa i warzyw. Spod jego noża wychodzą misternie rzeźbione ptaszki, różyczki gałązki i wiele innych małych dzieł sztuki, które ozdabiają dania podawane gościom.
Pan Kele pracował nad swoją techniką w wielu znanych restauracjach Pekinu, między innymi w sławnej Quan Ju De. Zasługi Pan Kele są nieocenione podczas przygotowań do najróżniejszych przyjęć okolicznościowych, urodzin, chrzcin, pierwszych komunii.
Pan Kele jest miłośnikiem wędkowania, czytania książek i oglądania futbolu. Żartuje, że do szczęścia brakuje mu tylko żony ...
Wang Hongxu

Wang Hongxu, najmłodszy w naszej kuchni jest na początku swojej drogi. Wielu rzeczy dopiero się uczy, a w szefie kuchni Zhang Yonglu widzi swojego niedoścignionego mistrza. Wesoły i ciekawy wszystkiego pilnie przygotowuje składniki dla bardziej doświadczonych. To dzięki niemu w każdej potrawie składniki są doskonałej wielkości, ani za duże ani za małe, takie w sam raz. Wang pilnuje też, żeby dania przygotowane przez starszych mistrzów trafiły na właściwy stolik.
Gdy nie pracuje serfuje po internecie. W Chinach śledził rozgrywki NBA, których niestety w Warszawie nie ma możliwości oglądać. Żartuje, że jest prawdziwym miłośnikiem jedzenia i spania.

Chang Yahui

Chang mimo, że również jest na początku swojej kariery, w kuchni, w której króluje kaczka po pekińsku zdążył przepracować ponad sześć lat. Pomaga starszym przygotowywać składniki, ale jak tylko nadarzy się okazja, pod okiem mistrza potrafii zmierzyć sie z ogromnym wokiem i wyczarować w nim coś pysznego. Mówi, że najlepiej sobie radzi z daniami z kuchni z prowincji Shandong.
W wolnej chwili, po pracy serfuje po internecie, ogląda tv, słucha muzyki ..... i robi dania z ryb.